MENU

Bio

IkHallo allemaal! Mijn naam is Emmy van Ruijven en op 8 juli 1990 rond kwart over 9 in de avond kwam ik ter wereld in het ziekenhuis te Wageningen. Ik groeide op in Rhenen en ben in 2013 verhuisd naar het Brabantse Best. In 2013 ben ik afgestudeerd aan AKV St. Joost als illustrator, en momenteel volg ik de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving om mijn passies bij elkaar te brengen.

Sinds 1 oktober 2012 is Zon en Maan Illustraties officieel en is ook de webshop geopend, waar ik allerlei zelfgemaakte dingetjes en kaarten verkoop.

Ik haal inspiratie uit allerlei dingen om me heen en hou er van om in mijn gedachten andere werelden te creëren. Dat en mijn liefde voor het maken van dingen stuurde me in de richting van deze opleiding.
Mijn grote fascinatie voor onder andere mythologie verwerk ik graag in mijn werk, waardoor ik met onder andere kleurrijke aquarellen sprookjesachtige werelden weet te creëren.

Naast tekenen hou ik ook erg van lezen schrijven en daarom heb ik beide gecombineerd op mijn blog ‘Zon en maan‘. Daar probeer ik een aantal keer per week schetsjes, tekeningen, hersenspinsels, recensies en andere teksten op te zetten.

Voor vragen of opmerkingen over mijn werk kunt u altijd contact met mij opnemen via de pagina ‘contact’.

Twitter | Facebook pagina | In de media